>Facebook uvodi LGBT opcije

Posted on February 18, 2011

0


>

Radovića sokak preuzeo sa b92.net

Facebook je odgovorio na zahtev velikog broja svojih korisnika i uveo dve kategorije veza, koje su, kako se navodi, posebno pogodne za pripadnike LGBT zajednice.

Photo: Robert S.Donovan/Flickr
Photo: Robert S.Donovan/Flickr
“U građanskoj zajednici” i “Žive zajedno”, kako se zovu nove kategorije, biće dodate postojećim – u vezi ili single, u braku, razveden/a, udovac/a, i komplikovano je. Za sada su ove nove opcije dostupne samo američkim i korisnicima iz Kanade, Francuske, Australije i Velike Britanije, ali bi uskoro trebalo da budu omogućene i ostalima.

Američki portal Mashable, sa druge strane, prenosi da se u zemljama u kojima su istopolni brakovi legalni, ove opcije neće pojavljivati.

“Ovo je bila jako tražena opcija. Mi želimo da omogućimo našim korisnicima opcije koje verno i autentično odražavaju njihove odnose”, rekli su iz Facebooka ovim povodom.

Komentari na uvođenje novih opcija su različiti. Mnoge organizacije koje se bave zaštitom prava LGBT zajednice su je pozdravile, međutim ima i onih koji smatraju da Facebook ovim potezom usvaja politiku nejednakosti, karakterističnu za države u kojima gej brakovi nisu legalni.

Advertisements
Posted in: zanimljivosti