>vijesti o F.K Velež za 16.02.

Posted on February 16, 2011

0


>Velež – Olimpic 2:1

Fudbaleri Veleža savladali su danas goste iz Sarajeva sa 2-1. Prvi gol za Rođene postignut je već na samom početku susreta, Zaimović je već u 2. minuti matirao golmana Olimpica. U nastavku gosti izjednačuju nakon greške Kadrića.
Pet minuta prije kraja utakmice Velagić postavlja konačan rezultat.
Za Velež su u današenjm susretu nastupili:
1. Poluvrijeme
Hadžidžulbić, Stokić, Kazazić, Gančev, Ivetić, Duraković, Zaimović, Marić, Brković, Remetić, Ćemalović.

2. Poluvrijeme
Oštraković, Stokić (Škaljić), Kazazić (Jazvin), Gančev (Kadrić), Gadžo, Zaimović (Demić), Kodro, Zolj, Okić, Velagić, Rovčanin.

OVDE možete vidjeti slike sa utakmice
Velež uveličava praznik općine Jablanica
U povodu obilježavanja Dana općine Jablanica Fudbalski klub Velež u nedelju će odigrati prijateljsku utakmicu sa tamošnjim ligašem Turbinom. Ova utakmica ujedno će biti još jedna proba za izabranike Milomira Odovića, uoči početka prvenstva. Nakon utakmice upriličit će se zajednička večera Uprava i igrača oba kluba.
Čestitka za Hajdukov 100-ti rođendan
U povodu obilježavanja 100 godina postojanja HNK Hajduk Split, Fudbalski klub Velež uputio je telegram sa čestitkom za ovaj uistinu vrijedan jubilej.
Sa velikim poštovanjem i uvažanjem čestitamo Vam stogodišnjicu postojanja. Naša dva kluba oduvijek su gajila prijteljske odnose i veliko sportsko rivalstvo na terenu. Nekoliko naših istinskih fudbalskih asova poput Sulejmana Rebca, Blaža Sliškovića, Bore Primorca, Milija Hadžiabdića,… je nosilo dres Vašeg kluba i učestvovalo u najvećim uspjesima Hajduka. Zbog toga Vam čestitamo stogodišnjicu postojanja sa željom da i naredne godine pred Vama budu ispunjene uspjesima“, stoji između ostalog u čestitci koju je FK Velež uputio na adresu splitskog Hajduka.
U četvrtak promocija u Sarajevu
Promocija projekta „Budi Rođeni“ nastavlja se već u četvrtak. U 18.00 sati u caffe – restoranu „Due Pardini“, koji se nalazi u blizi hotela „Radon Plaza“ u Sarajevu održat će se promocija za Grad Sarajevo. Treba istaći da ovu promociju organizuje podružnica KN Red Army sa Ilidže. Proteklih dana na klupsku adresu stigao je veliki broj upita od navijača Veleža iz našeg glavnog grada kada će se i održati promocija u gradu na Miljacki.
Stolac je samo potvrdio da je oduvijek bio „Rođeni“
Projekat „Budi Rođeni“ večeras je nastavio svoju turneju. Da Velež ima veliki broj svojih navijača i simpatizera u Stocu oduvijek se znalo, a večeras je to samo potvrđeno. Veliki broj njih večeras je bio na promociji projekta u cafee-u „Daorson“, gdje su Nedžad Vuk, član Upravnog odbora, Nedim Ajanić, voditelj marketinga Veleža i Alen Jaganjac ispred KN Red Army promovisali ovaj projekat.
Naravno, ovakva prilika bila je samo dobar uvod za razgovor navijača i predstavnika kluba o svim pitanjima i temama koje ih zanimaju. Večeras je potekla i inicijativa o formiranju Udruženja građana „Rođeni – Stolac“, kao organizacije koja bi objedinila sve navijače i simpatizere u gradu na Bregavi. Ovakva organizacija unaprijedit će koordinaciju rada između Veleža i Red Army sa navijačima u Stocu.
Da je ambijent bio istinski u duhu Veleža, svjedoči i sam doček, gdje je ekipu iz Mostara već na samom dolasku u centar Stoca dočekalo nekoliko navijača sa vidno istaknutim šalovima i kačketima Veleža, a na zidu cafea i uredno postavljen veliki transparent „Red Army Stolac“. Aktivnosti realizacije projekta „Budi Rođeni“ preuzeli su stolački navijači, a koordinirat će ih Muhamed Bešo sa grupom navijača, kao i druge aktivnosti koje trebaju uslijediti u narednim mjesecima, a odnose se i na humanitarne aktivnosti, te posjetu predstavnika kluba školarcima u ovom gradu. Još jednom se potvrdilo da grad na Bregavi i ove kišne večeri živi za Velež i sa nestrpljenjem iščekuje ne samo gradski derbi, već i nastavak šampionata.

Advertisements