>Počinje snimanje filma o heroju Srđanu Aleksiću

Posted on February 16, 2011

0


>

Sutra u Trebinju

Počinje snimanje filma o heroju Srđanu Aleksiću

U Trebinju sutra počinje snimanje filma „Krugovi“, koga će, po scenariju Srđana Koljevića, režirati Srđan Golubović, a koji govori o herojstvu Srđana Aleksića, koji je mučki ubijen 21. januara 1993. godine, spašavajući svog prijatelja Alena Glavovića.
Srđan Aleksić bio je glumac amater i plivačka nada bivše Jugoslavije. U ratu je bio pripadnik vojske Republike Srpske. Prema zvaničnim izvještajima 21. janura 1993. godine, grupa pripadnika Vojske Republike Srpske legitimisala je osobe na trebinjskoj pijaci. Nakon što su ustanovili da je jedna od legitimisanih osoba Bošnjak Alen Glavović, počeli su ga maltretirati i tući. Tada je Srđan priskočio u pomoć Glavoviću, a četvorica vojnika su kundacima pušaka pretukli Srđana i ostavili ga da bez svijesti u lokvi krvi leži na pločniku. Šest dana kasnije, Srđan je preminuo u trebinjskoj bolnici.
Alen Glavović danas živi u Švedskoj, oženjen je i ima dvoje djece. Svake godine posjeti Trebinje, Srđanov grob, njegovog oca i svaki put kaže: „Do kraja života dolaziću na Srđanov grob i zahvaljujem mu za ono što je učinio za mene“.
Rade Aleksić, otac stradalog vojnika u osmrtnici je napisao: „Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost“.
U ulozi Srđana Aleksića pojaviće se Vuk Kostić, dok će Leon Lunčev glumiti Alena Glavovića. U ostalim ulogama pojaviće se Nebojša Glogovac, Aleksandar Berček, Hristina Popović i drugi. Direktor filma je Milan Stojanović.
Snimanje filma u Trebinju trajaće četiri nedjelje, potom se ekipa seli u Nemačku, gde će raditi tri nedjelje u malom gradu Hale, a potom se vraćaju u Beograd na završetak snimanja.
Premijera filma biće krajem ove ili početkom iduće godine.
Advertisements
Posted in: zanimljivosti