>CNN: Split je najluđi grad na svijetu

Posted on February 16, 2011

0


>


U šaljivome tonu zaključili su kako ‘to očito nije bio sjajan dan samo za Hajduk i njegove navijače, već za svakoga tko u Hrvatskoj prodaje baklje’… 

Proslavu stotog rođendana Hajduka zabilježili su i brojni svjetski mediji, a na mnogim su internetskim portalima objavljeni videozapisi impresivnog vatrometa nad Splitom, ali i oko dubrovačkih zidina, u subotu navečer i u noći na nedjelju. 

Pri tome su mnogi čitatelji u komentarima izrazili divljenje spektaklom koji je priređen na nebu. 

Primjerice, američki CNN je opisujući proslavu u gradu ubacio rečenicu “Split je potvrdio svoj status najluđeg grada na svijetu”. I ugledni francuski sportski dnevnik L’Equipe izvijestio je o Hajdukovoj stogodišnjici. 

– Hajduk Split je ugasio 100 svjećica na svojoj rođendanskoj torti. Hrvatski klub slavi stogodišnjicu, sjećajući se grupe studenata koji su iz Praga donijeli ideju o osnutku kluba, što se i dogodilo 13. veljače 1911. Veliki vatromet organiziran je u subotu navečer – piše L’Equipe, napominjući kako je Hajduk tri puta u svojoj povijesti igrao četvrtfinale Lige prvaka. 

I dvije krovne nogometne organizacije, svjetska i europska, također su popratili Hajdukovu proslavu. FIFA je na svojoj službenoj web stranici javila kako je proslava počela ‘spektakularnim vatrometom iznad stadiona na Poljudu u ponoć sa subote na nedjelju’. 

FIFA ističe kako je Hajduk tri puta bio sudionik četvrtfinala najjačeg europskog klupskog natjecanja. Na naslovnici UEFA-ine web stranice jučer je bio i naslov ‘Hajduk obilježio stogodišnjicu sa stilom’. UEFA-in dopisnik iz Hrvatske izvijestio je kako su igrači Slavije postigli dva prekrasna pogotka, ali i da je to ‘teško moglo pokvariti slavlje u Splitu’. 

Portal ‘Yahoo Sports’ veću je pozornost pridao spektakularnom vatrometu i bakljadama, priloživši dokaze o tome u dvije slike te videozapisu iz Dubrovnika. 

– Hajdukovi navijači – poznati kao Torcida, najstarija navijačka skupina u Europi, dali su sve od sebe kako bi Split i nekoliko susjednih gradova tisućama baklji učinili vidljivima iz svemira – piše Yahoo Sport. 

U šaljivome tonu zaključili su kako ‘to očito nije bio sjajan dan samo za Hajduk i njegove navijače, već za svakoga tko u Hrvatskoj prodaje baklje’.

izvor: Jutarnji.hr
Advertisements
Posted in: zanimljivosti