>Vijesti o FK Velež 14.02.

Posted on February 15, 2011

0


>

Samo pet dana Milomir Odović imao je kako bi se upoznao s momčad i spoznao koliko ga težak zadatak očekuje na novom poslu. Ovaj stručnjak, koji je zamijenio Milorada Mitrovića usred priprema za nastavak sezone u kojoj Velež kao posljednjeplasirani čeka proljeće, tek je postao svjestan što ga ustvari čeka.
Mostarci su se u ponedjeljak vratili iz Crne Gore, gdje su odradili desetodnevne pripreme i odigrali četiri utakmice. Odović im se priključio u četvrtak, jučerašnji slobodan dan ponudio je i prve dojmove. Prije svega, duboko je uzdahnuo…
– Sve se dogodilo na brzinu, pokušavam sabrati utiske i sve ono što sam vidio. Mnogo igrača uopće nisam poznavao, točnije većinu, ako isključimo starije momke koji su tu godinama. Ono što mogu zaključiti jest da nam predstoji jako, jako težak posao i da sam se našao zaista u jako nezahvalnoj ulozi, ali što je – tu je.

Potraga trajala do ponoći

Upravo je igrački kadar problem broj jedan kada su Rođeni u pitanju. Mnogo je mladih i talentiranih igrača, no pitanje koliko u uvjetima kakvi vladaju u Premier ligi može napraviti tako mlada i neiskusna momčad, koja u nastavak ulazi s rezultatskim minusom u odnosu na svih petnaest preostalih momčadi.
– Gledajte, neću reći ništa novo ako kažem da tu zaista ima mnogo jako dobrih mladih igrača, ali da njima nedostaje prijeko potrebnog iskustva. Ono što nedostaje ovoj momčadi je i jedna doza agresivnosti i na tome moramo poraditi. Nas očekuje izuzetno teško razdoblje, moramo posložiti stvari, moramo se uigrati, i to sve u rekordnom vremenskom roku. A imperativ rezultata nam je nad glavom.
Dakle, prema Odovićevim riječima, nije teško zaključiti da su pojačanja prijeko potrebna. Nije htio o imenima, no sinoć u ponoć završen je prijelazni rok, tako da ono što su “ugrabili” do tog roka, to je ono što imaju. No, bh. tržište je ionako, čast izuzecima, bijedno, a zadnji dan prijelaznog roka to izgleda još gore.
– Nisam siguran što ćemo uspjeti uraditi do ponoći (ponedjeljak, nap.a.), ali ja sam animirao sve u klubu da pokušaju pronaći prava pojačanja. Nisam govorio o imenima, ponudio sam profile igrača kakvi nam trebaju i vidjet ćemo što će biti od toga. Ono što sam ja kazao ljudima u klubu je da od dovođenja igrača “reda radi” nemamo ništa, te da nam trebaju igrači koji će biti u stanju pomoći da napravimo rezultat koji se od nas očekuje. U suštini, zna se jako dobro što nedostaje, brzi krilni igrači, koji bi bili u stanju da se ubacuju u napad, ali mnogo takvih u ovom trenutku nema na tržištu.

Vraća se na sustav s četiri u obrani

Odović nije mogao o imenima, ali zanimalo nas kakve promjene možemo očekivati u odnosu na ono što smo gledali kod Mitrovića. Srbijanski stručnjak kao najveći novitet donio je sustav sa tri stopera u zadnjoj liniji, te forsirao formaciju 3-5-2. Njegov nasljednik ne skriva da slijedi nova promjena.
– Sigurno neću igrati s tri igrača u zadnjoj liniji, vraćamo se na sustav s četiri pozadi, kao što igra većina momčadi danas. Znam da je to sada velika promjena za igrače, i to će biti sasvim sigurno problem. Već sam rekao, treba nam vremena da se uigramo, da posložimo stvari, a mi to vrijeme nemamo.
Zaključak nije teško izvući, Odović je svjestan da je došao pred svršen čin, a da se u završnici od njega očekuje mnogo. Od imperativa rezultata se ne može pobjeći, od otvaranja proljeća Rođeni moraju početi pobjeđivati ako žele i razmišljati o ostanku u ligi. Koliko je to realno, ostaje za vidjeti.

Već sutra protiv Olimpika

Velež će nastaviti s praksom odigravanja utakmica, Odović se iz prve ruke mora uvjeriti u mogućnosti. Momčad se treningu vraća danas, a već sutra će na teren, i to u dvoboj protiv Olimpika. Za 20. veljače zakazana je tradicionalna utakmica protiv Turbine u Jablanici u povodu godišnjice oslobođenja ovog grada, a nije nemoguće da se i nakon toga odigra još poneki kontrolni dvoboj.
– Utakmice jesu važne, ali morat ćemo naporno raditi i na treninzima, kako bismo se uigrali i prvenstvo dočekali u što boljem stanju. Situacija je nezahvalna, igračima moram svoje zamisli prenijeti u praksi, a za to su nam ipak najbolji treninzi, zaključuje Odović.

pise: Sasa Ibrulj(Dnevni List)
Advertisements