>Pravo rješenje je jutarnji seks

Posted on February 15, 2011

0


>

Željeli biste da započnete dan na najzdraviji mogući način? Osobe koje ujutro vode ljubav ne samo da se osećaju bolje tokom dana, već na taj način jačaju imunološki sistem.
Istraživanja pokazuju da su osobe koje dan započinju seksom zdravije i sretnije od onih kojima jutarnji ritual uključuje šolju kafe ili čaja bez gimnastike u krevetu. Osobe koje upražnjavaju seks, imaju snažniji imunitet i rjeđe boluju od gripe ili prehlada, a mogu se pohvaliti i kvalitetnijom kožom, kosom i noktima.

„Jutarnji seks oslobađa oksitocin, hormon dobrog raspoloženja, zbog čega se parovi osjećaju povezanije tokom cijelog dana. Od njega smo snažniji i ljepši. Jutarnji seks jača naš imunitet, jer povećava nivo antitijela ,koja nas štite do infekcija“, kaže američka naučnica i seksualna savjetnica u novinama, dr. Debby Herbenick

Druga istraživanja, takođe, ukazuju na brojne prednosti jutarnje akcije. Istraživanja Queens Universityja u Belfastu otkrila su da upražnjavane seksa tri puta nedjeljno smanjuje rizik od srčanog ili moždanog udara.

Seksualni terapeuti tvrde da je jutro savršeno vrijeme za strastven početak dana, a za seks u to doba obično su raspoloženiji muškarcij jer se njima dok spavaju akumulira testosteronj koji će iskoristiti sjledećeg dana. Od trenutka kad se probudi, čekaju ga tri do četiri sata kada mu je testosteron na vrhuncu.

Jedno istraživanje iz 2009. godine pokazalo je da svakodnevni seks poboljšava kvalitet sperme i povećava šanse da žena ostane u drugom stanju. Istraživanje sa Univerziteta u Nottinghamu pokazalo je da muškarci, koji imaju redovan seksualni život, u pedesetim godinama imaju i manji rizik od razvoja raka prostate.

Advertisements
Posted in: ženski kutak