>Rukometni turnir "Mostar 2011": U finalu Partizan i Radnički (foto reportaža)

Posted on February 5, 2011

0


>

Danas je u Mostaru započeo 10. Međunardodni turnir u rukometu Mostar 2011. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je otvorio turnir, pozvao je učesnike da u fer i sportskoj borbi pobijedi najbolji.

RK Velež – RK Partizan 24:34 (12:17)
U prvoj utakmici sastali su se domaćin Velež i beogradski Partizan, prošlogodišnji pobjednik. Domaći su ušli sa dozom respekta prema protivniku, te su gosti prvo poluvrijeme riješili sa pet golova prednosti.
Drugo poluvrijeme, „Rođeni“, nošeni gromoglasnim navijanjem Red Army, sustižu rezultat, ali za iznenađenje nije bilo vremena.
Za Velež golove su postigli Zolj 1, Ćorić 2, Demirović 4, Denjo 8, Zaimović 2, Muharemović 2, Pokvić 1, Šapuh 1, Ohran 3, dok su strijelci za Partizan bili Radivojević 4, Radanović 1, Maksić 8, Pilipović 6,I lić 2, Rašić 4, Marijanac 5, Mester 1, Marsenić 3.
„Mi smo ušli nervozno i sa dozom respekta u utakmicu.Dozvolili smo gostima da razviju svoju igru,ali na poluvremenu smo konsolidovali redove i odigrali bolje nego u prvom poluvremenu.Pružio sam svim igračima priliku da osjete igru i atmosferu.Zadovoljan sam našom igrom danas“, rekao nam je Semir Abaza,Velež
Aleksandar Brković, trener Partizan, bio je iznenađen dobrom igrom Veleža.
„Velež je dobra ekipa i mislim da će to i u budućnosti pokazati. Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, ali su se moji igrači u nastavku opustili, što je Velež iskoristio. U Mostar smo došli bez pet standarnih igrača zbog povreda. Čestitam Veležu na prikazanoj igri“, kazao nam je Brković.
RK Bosna BH GAS – RK Radnički 24:25 (15:12)
U drugoj utakmici današnjeg turnira ,sastali su se Bosna iz Sarajeva i Radnički iz Kragujevca. Bosna je imala rezultatsku prednost od dva do tri gola razlike sve do 56 minute, ali tada kao da su Sarajlije stale. Radnički je u briljantnoj igri, poslije izjednačenja, stalno držao prednost koju su igrači Bosne sustizali. Samo dvije minute do kraja, rezulta je bio neriješen, ali igrači Bosne nisu imali koncentracije za pobjedu.
Golove za Bosnu postigli su Kapisoda 3, Čelica 5, Divković 1, Medić 2, Karačić 5, Pažin 2, Vražalić 1, Raković 2, Mesarić 3, dok su golove za Radnički postigli Đukić 7, Prodanović 1, Radojević 2, Tica 2, Brnjas 1, Cvetinović 8, Milinčić 1, Šmigić 2. Junak današnjeg meča bio je golman Radničkog Lekić, koji je bio nerješiva enigma za igrače Bosne.
„Mislim da utakmica sa Bosnom nije bila revijalnog karaktera, i nije bila kvalitetna, koliko je bila borbena. Publika je uživala u današnjoj neizvjesnoj utakmici. Mi smo dali maksimum. Ovo nam je generalka pred nastavak super lige Srbije. Bosna nije vjerovatno očekivala naš otpor, a kada su shvatili, onda je bilo prekasno“, rekao nam je Slobodan Jokanović, trener Radničkog.
Emir Krpo
tekst preuzet sa portala “Nova Sloboda”


Advertisements