>Prvih dvadeset dana bloga…vijesti i planovi za "nove radne pobjede" :)

Posted on January 27, 2011

0


>

Pozdrav finoj raji koja u ovaj sokak zalazi.
Sa svoje strane, mogu vam reći da je čak i ovako egocentrična osoba poput mene (šalim se, naravno:) ) jako pozitivno iznenađena brojem posjeta na dnevnom nivou, do kojih je ovaj blog došao, a koje prevazilaze naša najekstremnija predviđanja, budući da još nije proteklo ni tri sedmice od početka ovog virtuelnog sokaka.

Elem, ne znam kako ali broj posjeta blogu se bukvalno povećao za oko 300%  nakon objavljivanja Monijine PRIČE O STAROM MOSTU I NERETVI . Do tad sasvim zadovoljavajućih 120-150 posjeta se najednom pretvorilo u cifru od preko 400, od kojih je 150 pregleda otišlo samo na tu priču.  Nakon toga, broj pregleda je progresijski rastao, tako da sada iznosi oko 700 dnevno, što je odlično. možda jedina uslovno rečeno loša stvar- je naša navika (i sebe tu ubrajam, često tako radim) da čitamo servirano, znači: ono za šta smo vidjeli link na fejsbuku ili negdje drugo; i naslovnu stranu. Iz tog razloga su, po skromnom mišljenju domaćice ovog sokaka i mene – zapostavljene neke priče za koje subjektivno imamo utisak da bi vam se svidjele. Evo dole linkova za neke starije priče i članke, na koje možda niste nabasali ovde a mislimo da zaslužuju pažnju, iako po broju pregleda zaostaju za vodećim temama. Samo kliknite na naslov:
***OBITURAY TO MY EGO MAY GOD BLESS ITS SOUL BY MONIJA RADOVIC
***DA, EKSTRAVAGANTNA SAM – BY MONIJA RADOVIĆ
***PUTOPISI CVIJETNIH FREKVENCIJA (MONIJA)
***ERA KOŠMARA (MONIJA RADOVIĆ)
***U TVOJIM OČIMA JE NERETVA ZASPALA (Tozza)
***RETRO FILMSKI PLAKATI
***PREDRATNI REKLAMNI PLAKATI, PRIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA
***BAKINI SAVJETI – HRPA SAVJETA ZA VAŠU KUĆU
***APSTRAKTNA FOTOGRAFIJA

Uz ovo, rubrika KNJIGE ZA DOWNLOAD će i dalje biti dopunjavan istim intenzitetom. tu se nalaze razne knjige, od poezije Jesenjina, Desanke Maksimović, neizbježnog Šantića, preko rokenrol monografija i knjiga o bendovima poput Bijelog Dugmeta ili Indexa…do “najpraktičnijih” kao što je “Bosanski kuhar”

Rubrika NAŠA MALA RAJA ŠIROM SVIJETA zavisi isključivo od vas i od vaše volje da Moniji ili meni preko fejsbuka ili na mejl montozza@gmail.com šaljete snimke divne djece mostarske razasute širom svijeta..vaše djece. Zamišljeno kao sajber-video album naših klinaca i klinceza.

A SADA…PLANOVI ZA NOVE RUBRIKE…

***Već je počela s radom rubrika KOKORLIĆA YOUTUBE KANAL, odnosno naše pjesme koje možete vidjeti u člancima iz te rubrike. Detaljniji opis nije potreban.
***Što se vas, čitalaca tiče…najebali ste :)))))) Ovako – pokrećemo virtuelni leksikon, sličan onom iz osnovne škole (e to je vala najstarinskije hahahaah)i šaljemo vam preko fb  pitanja na koja ćete odgovoriti i onda ćemo kačiti odgovore ovde. to bi mogla biti luda rubrika 🙂
***U planu su i intervjui sa ljudima koji su na neki način poznati po svoom pregalaštvu za Mostar, tu rubriku još uvijek razrađujemo, vidićemo na šta će ličiti.
***Planiramo i da uveče (po CET vremenu) saberemo neke najznačajnije vijesti sa mostarskih portala i uopšte vijesti o Mostaru iz svih izvora (Google: Mostar recent news) pa da ih linkujemo u posebnoj temi svaki dan. Ta rubrika bi se zvala prosto “Aktuelne vijesti iz Mostara”
***Tiborovom ljubaznošću, otvorićemo rubriku fotografija “Stare slike Mostara”, gdje će biti gooooomila fotografija iz raznih perioda.
***Još svašta nešto ali nije za javnost 🙂
I tako, raja…nastavljamo druženje. Nećete nas se lako otarasiti 🙂
Svako dobro vam žele Monija i Tozza…
Advertisements