>je l’ starinski (part 2)

Posted on January 26, 2011

0


>
– milje na televizoru ofkors? 🙂
– kad nekog hoćeš da napucaš nogom, pa mu kažeš “nemoj da ti mae geri složim” (hvala ženici što me podsjetila na ovo)
– ali sigurno sigurno sigurno je “najstarinskija”, kad te neko handri a ne znaš šta bi mu odgovorio…ono..situacija je takva da svi umiru od smijeha provalama nekoga ko u stvari tebe podjebava…pa ne znaš šta ćeš mu odgovoriti i onda mu samo kažeš ” ma bola…ma ‘ta ćeš ti? vid’  ti glaveeeee” :))))– lara i opatija. ko se sjeća tih cigara? ps. lara je toliko starinska da ni sliku na netu ne mogu naći 🙂
– realno to i jeste najstarinskija i najmostarskija: ta će bola on 🙂
– imam ti nešto reć’ ….govno ti nemoj nikom kazat'(ovo meni žena često:) )
– govno mu ko hum
– je l starinski igrati razvlake u romane? muška raja sigurno zna o čemu pričam 🙂
– a pole / cijele? 🙂
– sebastian tašne? 
– kad već spomenusmo talijanku u prošlom postu ovde: četiri kultna frizerska salona…Valentino, Đana, Sena, Višnja 🙂
– Forza Velež transparent sa dva Z. majstorski :))))
– a je l’ starinski igrati tavle na zidiću pa ti dođe mlađi burazer i traži ti ključ od kuće…naravno uvijek dođe u nevrijeme kad te zare ne slušaju ni malo.
– crveno plava morava je isto starinski.

– je li starinski imati “jamboliju” u dnevnom? ono čupavo? 🙂
– čiko čiko hoćete l’ me uvest’ ? ( a pritom imaš 15 godina i grebeš se da ne platiš kartu, iako je ja mislim samo do 9 godina besplatan ulaz za djecu na stadion)…pa onda skupiš ramena i prolaziš pored redara što cijepa karte, koji te začuđeno gleda, a iza čuješ glas ovog ‘čike’ – “mali je sa mnom”:))))))))
P.s. a u gaće metneš dvije papirne rolne iz ‘hita’, čuvaš ih da ih baciš kad Velež da go. ako ne da, vratiš ih kući, za sledeću tekmu…a dok ulaziš na stadion sa ‘čikom’, moliš Boga da te redar ne pretrese i ne nađe ti rolne, jer ti je odmah ‘hatma’ 🙂Lana  – Kupit’ onu zelenu kafu u providnoj kesi (sa zelenom tetom) i onda je przit ili u tepsiji, ali sta je jos starinskije, u shishu. 😀
Lana   – Cega sam se ono jos neki dan sjetila…. klofat tepihe i prat ih opalom i onom mrezastom vrecom od krompira. I onaj hepek za skupljanje mrva, izgleda kao futrola za naocale, a u sredini rotirajuca cetka, cini mi se da se to zvalo aspirator. Nikakve fajde od njega, samo razmeljas jos vise i napravis jos veci hashar.
I je li starinski cesljat rese na tepihu. 😀
Lana  – Je li starinski kupit lovu za vodu po haustoru. Voda komsija, hhh.
Dulo – Moja Mevlo, ko kahveni mlin! Legendarna izjava na kafi na Mejdanu (Luka) nakon sto je doticna gospodjica izvrsila uvid u “alatku” svoga komsije. Imena podlozna cenzuri iz razloga zastite identiteta pocinioca :-).
Arijana – Je l’ starinska i ona :”Ma ja to ko falan”,a mozda se pise i ko jedna rijec,to se ‘u nas’ nikad ne zna :)))
Tozza – ma meni je i dalje najstarinskija kad neku glupost uradis pa ti kazu, JE LI, JESI LI TI MALO ŠENTI MENTI :)))))
Monija– Leksikon i one pjesmice i crtezi na kraju.
Lana  – Igranje plohe sa praznom kutijom od kreme za cipele.
Lana  – I pravljenje koverti od postera. Sad me ovo podsjeti…. trazenje raje za dopisivanje preko Mikijevog Almanaha, hahahahaha.
Monija– A je li iko jos koristio secer i vodu za chache.Ono prvo dobro natapiras shop pa onda zaljepis secera da drzi jedno dva dni.Hahahaha to je home made Valera


ostale članke iste teme možete vidjeti OVDE

Advertisements