>Recenzije filmova: Ticking clock, Case 39, Deathwatch,

Posted on January 25, 2011

0


>

TICKING CLOCK (2011) – MISTERIJA ŽENSKOG ORGAZMA?!
E sad mi se konačno riješila ona misterija kako se  žene osjećaju kad imaju dobar sex ali muškarac svrši a one ostanu nezadovoljene do kraja!
Film ima jako dobru ideju i, mada scenario ima rupa, odličan je za pogledati….DO….ponavljam DO 7 minuta pred kraj kad ga unište holivudskim hendiiiikepom…ovaaaaj…hepiendom! Fuj! Majke mi, da sam gay, rekao bih da se osjećam nekako nedojebano posle ovog filma, da izvinete.
Moj prijedlog vama je  – da pogledate film do sedam minuta pred kraj i onda naglo ustanete i ubjedite sebe da imate proljev i da morate hitno u wc, a kad se vratite u sobu, da ga “greškom” izbrišete sa hard diska i nikad da ga ne skinete. Tako ćete barem žuvijeti u iluziji da ste gledali dobar film.
Ocjena je 7/ 10 do pred kraj i 0/10 za kraj.
što se gledanja tiče, ako je neko tako zaludan, more ga odgledat.

trejler:
Aaaaah već viđeno milijardu puta. Što se tiče “djece ubica” ipak su stari OMEN dijelovi neprejebivi, a od novijih i ORPHAN može da prođe. Ovaj film nekako nema taj osjećaj jeze, mada moram da priznam da ima par baš mamojebačkih scena….no, glavni kiks filma je – kakvu je lošu travu pušio scenarista (ili reditelj) kad mu je palo na pamet da je ova njanjava RENE ZELVEGER dobra za glavni ženski lik u horor filmu????? Pa čovječe, prije mogu zamisliti Branka kockicu kao masovnog ubicu i vođu satanskog rituala nego ovu glupaču Iz romantičnih komedija aaaaaaaaaarghhhhhhhhh!!!!
Ipak, film se može pogledati. Ocjena je 5 / 10
trejler:
DEATHWATCH (2002) – PREJEBENO
 (pa Britanci su to, moja ti…)!!!!!

 (IMDB prikaz deathwatch)

Ovo je definitivno jedan od najboljih „malih“ filmova koje sam ikad gledao!!! Nije blockbuster, ovo je low budget movie. Štaviše, nepravedno okarakterisan kao horor. Horor je onoliko koliko sam ja Semir Tuce!!! Hoću reći, znam i ja šta je volej a šta je ofsajd i igram fudbal ponekad, ali nisam Semir iz svemira…što će reći  -film nije horor. Film ima horor elemenata, ako bismo ih tako mogli nazvati, mada se ni s tim ne bih skroz složio. Ovaj film je više neki mix religijske priče (samim tim i fantazije) ispričane na metaforički način; i drame. Pretpostavljam mda vam se većini utroba okreće pri samoj pomisli na rat, a ovde je dešavanje u jednom rovu u prvom svjetskom ratu. Ukoliko bilo šta više kažem, otkriću vam poentu filma. Mogu samo reći da je ovo priča zasnovana na vječnoj borbi dobra i zla. Borba između mjesta u raju i paklu se odvije..gdje? naravno, u ćistilištu. Ovo je metaforični purgatory movie. Fascinantan britanski film. Od sveg srca preporučujem.
Ocjena 9/ 10 (bila bi 10/10 ali ako baš gledamo dlaku u jajetu, ponegdje je gluma malo više teatralna nego što to scene zahtjevaju).

trejler:

Advertisements
Posted in: muzika i filmovi