>Recenzije filmova: Salt, Losers, Serbian Scars

Posted on January 19, 2011

0


>

LOSERS – Mozak na pašu…
Totalno infantilan jeftino-stripovski film!!! Apsolutno predvidljiv, sa scenariom punim klišea i non-stop akcijom. Mačo glumci, sexy cica, osveta, pare i jurnjava, crno bijeli prikaz good guys and bad guys…svaki mogući kliše je tu. Jeftino i već viđeno.
Ocjena filma
6 / 10
Zašto tolika ocjena? Pa zato što postoje oni lazy days, kad mi apsolutno “idu na polni organ” svi oni tzv teški filmovi s porukom i poentom, sva ta postmoderna i štatijaznamjoššta.  Svi ti silni Kjubrici, Džarmuši, Tarkovski…ma ćao zdravo! Ovo je izuzetan film za ubijanje popodneva. A budući da sam ja jedan veliki foler, koji tajno sluša Hari Mata Hari i oduševljava se karakternim glumcima poput Arnolda Šraf’cenegera, valjda je jasno da volim ove..kako ono bješe…infantilne, jeftino-stripovske, apsolutno predvidljive filmove sa  sa scenariom punim klišea i non-stop akcijom.
A ni sexy cica nije za bacit’ !


SALT- Anđa ima pišuuuu…
“Bornov identitet” na ženski način. Samo, gluplji. Mnogo gluplji. Može se skontat’ odmah i prije gledanja, da film  baš neće, hmmm..ostaviti upečatljiv trag u našim sladostrasnim dušama željnim kulturnog uzdizanja.
Ali, ako nije bilo uzdiZanja, moglo je makar biti uzdiSanja, majku mu! Ovde ni toga nema. Umjesto jebozovne žene Breda Pita i njenih vitkih nogu, ja sam stekao utisak da gledam Madonin koncert, sa sve presvlačenjima i promjenama imidža. Tako imamo Anđu kao dugokosu pin up  plavušu. Pa crnokosu vamp Anđu. Imamo i kratko ošišanu sajber pank heroinu, pogađate – opet Anđu. No to nije kraj. Imamo i Anđu prerušenu u muško! Anđa ima pišuuuu, Anđa ima pišuuuu!!!!
Oh, da ne zaboravim – imamo Anđu Spajder(vu)mena, koja skače sa sprata na sprat iznad lifta, pošto je valjda fizički nemoguće (to i Anđa zna) sa šestog sprata doskočiti na lift u prizemlju, bez smrtnih rana, mila nam Anđa skače kroz prostor lifta i to bez Spajdermenove mreže, hvatajući se za neke gelendere aproksimativne debljine od 3 milimetra, dovoljne samo palcem od noge da se osloni…ali to njoj ne smeta, naravno. Uh, bilo bi nepravedno spomenuti, i Anđu Hudinija, pošto se, budući da je zarobljena – oslobađa jednostavnim skokom u hladno jezero iz helikoptera (da, iz helikoptera) sa lisicama na rukama. Naravno u trenutku kad izronjava, već se oslobodila lisica.
Ne znam…budući da sam nešto načuo o njenom sledećem filmu koji planira da snimi, plašim se da će biti još gori od ovog, ako je to ikako moguće. Nikad se nije mogla ubrojiti u neke, nazovimo to zahtijevne uloge…ali majku mu makar smo se nogu a vala i sisa nagledali. Ovaj film toplo…ne, ne..vruće ne preporučujem jer joj ni noge nećete vidjeti kako treba.
Ipak, dajem ocjenu 3/ 10, koju će svaki njen film po difoltu dobiti, barem zbog bludnih usta, da se diplomatski izrazim. SERBIAN SCARS – Toilet movie. Bolji od Probavite…
Nipošto nemojte propustiti ovaj film!!!!! Preporučujem gledanje na laptopu, jer ga u tom slučaju možete nositi do kupatila a.k.a. ćenife, a to je posebno bitno jer ovaj film ima snažno laksativno dejstvo na vaš organizam. Tolika količina gluposti i proseravanja učiniće čudo za vašu stolicu ukoliko imate problema sa istom. Ovaj film je toliko kretenski da sam za trenutak pomislio da je Saša Popović nakon enormnog uspjeha sa Grand zvezdama, odlučio da se okuša i u vodama filmske produkcije. Dijalozi i sama radnja kao da su izašli iz pera domaćih kvazi-tekstopisaca narodne muzike. Da li su Sergeja Trifunovića ucjenili tajnim dogovorom prema kojem će pokazati njegove golišave fotke iz vremena puberteta, to ne znam, ali ne vidim drugi razlog da pristane da glumi u ovom filmu. Michael Madsen je velika faca čak i kad scenario smrdi po gomili govana, kao ovaj put, pa samo zbog njega, ovaj film dobija jednu zvijezdicu.
OCJENA
1 / 10
ako si baš toliki mazohista pa ti se gleda vakoj nešto, fino se brale ubi.

Advertisements
Posted in: muzika i filmovi